a Ben Woldring idea
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Bellen.com - a Ben Woldring idea Telecom E-zine
juni 2014
Beste abonnee,

Vanaf 13 juni geven nieuwe regels je extra rechten bij het kopen via de telefoon en internet. Lees alvast een aantal veranderingen. Verder interessante weetjes om te voorkomen dat je een bill shock krijgt van mobiel internet. Ook aandacht voor goedkoper bellen en internetten in het buitenland en lees je in de column dat mobiele apps overbodig worden!
Mobiele telefonie
» Meer rechten bij kopen via internet
» 40% van jongeren overschrijdt belbundel
» Wat gebeurt er als je databundel op is?
» Bellen en internetten in EU weer goedkoper
» Kiezen alternatieve roamingprovider
» T-Mobile verbetert geluidskwaliteit
» Vodafone 4G-netwerk ook voor prepaid
Internet
» Prijssnelheidstest juni
» Column: apps zijn dood, lang leve de apps
Digitale TV
» Gemiddelde snelheid Netflix-streams gestegen
» Scarlet heet nu Stipte
Mobiele telefonie
Meer rechten bij kopen via internet
Vrijdag 13 juni 2014 is een geluksdag. Vanaf dan krijg je betere rechten vanwege nieuwe Europese consumentenregels. Zo kun je straks niet binnen één, maar twee weken van je online-aankoop af. Ook ben je van hoge telefoonkosten af als je naar een duur 0900-nummer van een klantenservice belt. Weten wat nog meer verandert? Zie onze blog op Bencom.nl.

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
40% van jongeren overschrijdt belbundel
Overschrijd je weleens je maandelijkse belbundel van je mobieltje? Twee vijfde van de jongeren tussen 12 en 24 jaar doet dat weleens, zo blijkt uit onderzoek van Stichting WWJB en Vodafone. Ouders moeten niet meer direct bijspringen, maar wat kunnen telecomproviders doen?

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
Wat gebeurt er als je databundel op is?
We mobiel internetten ons suf! Volgens de toezichthouder waren er eind 2013 bijna 10 miljoen smartphones met toegang tot internet. Veel mensen hebben daarvoor een internetbundel. Maar ook degenen zonder databundel internetten veel en komen soms voor onaangename verrassingen te staan als ze hun factuur onder ogen krijgen. Voor welke providers moet je oppassen en wat kun je doen om hoge kosten te voorkomen?

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
Bellen en internetten in EU weer goedkoper
Deze zomer gaan de tarieven voor mobiel bellen, sms'en en internetten binnen de EU weer naar beneden. Vanaf 1 juli mag een minuut bellen maximaal 23 cent per minuut kosten. Een sms'je is dan 7 cent en voor 1 MB aan mobiel internet moet 24 cent betaald worden. Naar verwachting worden de roamingkosten in de EU eind 2015 helemaal afgeschaft.

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
Kiezen alternatieve roamingprovider
Vanaf 1 juli 2014 is het mogelijk voor roaming een andere aanbieder te kiezen dan de provider bij wie je in je eigen land een contract hebt voor mobiele diensten. Ga je bijvoorbeeld op vakantie naar Spanje, dan kun je speciaal voor de vakantie een aanbieder kiezen die roamen in Spanje het goedkoopst aanbiedt, met behoud van het eigen nummer en zonder daarvoor een nieuw toestel te hoeven aanschaffen.

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
T-Mobile verbetert geluidskwaliteit
Wil je toch je hoge internetsnelheid behouden als je je databundel verbruikt hebt? Dat kan met de nieuwe 'MB-aanvuller' van T-Mobile. Hiermee kun je voor een vast bedrag je lege databundel aanvullen. Je kunt kiezen uit drie databundels: 100 MB voor 2,50 euro, 500 MB voor 5 euro of 1000 MB voor 7,50 euro. Gebruik je je smartphone alleen om mee te bellen, dan is het je mogelijk opgevallen dat je minder ruis op de lijn hebt. Hoe dat komt?

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
 Vodafone 4G-netwerk ook voor prepaid
Wil je graag snel mobiel internetten via het 4G-netwerk van Vodafone, maar woon je in een gebied waar nog geen dekking is? Vanaf september is het Vodafone 4G-netwerk beschikbaar voor heel Nederland, een halfjaar eerder dan verwacht. Sinds 27 mei kun je ook gebruikmaken van 4G als je prepaid- of hybride klant bent. Op onze 4G dekkingskaart Nederland kun je zien hoever alle providers zijn.

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
Internet
Prijssnelheidstest juni
Tele2, Online.nl en Ziggo zijn deze maand de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Deze aanbieders halden begin juni de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer.nl. Dat betekent dat je bij deze providers de meeste waar krijgt voor je geld.

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
Column: apps zijn dood, lang leve de apps
Mobiele apps worden grotendeels overbodig. Daar zorgen nieuwe ontwerprichtlijnen voor. Een nieuwe generatie hardware daarentegen geeft een nieuwe impuls aan de strijd tussen Android en iOS.
Lees het verder in de column van Erwin Boogert.

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
Digitale tv
Scarlet heet nu Stipte
Internetprovider Scarlet heet nu Stipte. Het telecombedrijf dat al ruim 20 jaar internet-, telecom- en televisiediensten in Nederland aanbiedt, heeft per 1 juni 2014 haar naam veranderd. "Een nieuwe start met nog completere pakketten, mooiere producten, geleverd met de vernieuwde persoonlijke service door onze enthousiaste medewerkers", aldus de provider.

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
Gemiddelde snelheid Netflix-streams gestegen
De Nederlandse internetproviders bieden de beste kijkervaring op het gebied van Netflix-streaming. De gemiddelde snelheid ligt op 3,49 Mbps waarmee Nederland de snelste gemiddelde tijd klokt van alle landen waarvan Netflix de scores bijhoudt. Dat blijkt uit de nieuwste blog van deze videodienst.

» Lees meer
Twitter Facebook GooglePlus
 

Gratis iPhone 4S
500Mb / 200 Min + 200 SMS
Nu slechts €32,50 p/m

Voordelige Sim Only?
Bij Telfort v/a 5,- per mnd. Nu geen aansluitkosten!

Gratis Galaxy S4 mini
400MB / 240min / 180sms
2jr. 50% korting 22,50p/m

nr.1 hollandsnieuwe
Altijd 1 Tarief Bel+SMS+MB 550 1 jaar SO
€ 12,83

nr.2 hollandsnieuwe
Altijd 1 Tarief Bel+SMS+MB 275 1 jaar SO
€ 12,83

nr.3 Youfone
250
€ 12,83

nr.4 Simyo
200 voordelig
€ 13,25

nr.5 Ben
regelmatig sim only
€ 13,82

nr.1 Apple
iPhone 5S 16 GB

Apple iPhone 5S 16 GB vanaf:
30,67 p/mnd


Meer Apple

nr.2 Samsung
Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 vanaf:
27,88 p/mnd


Meer Samsung

nr.3 Samsung
Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 vanaf:
21,58 p/mnd


Meer Samsung

   
Reageren  |  Doorsturen  |  Mijn gegevens  |  Aanmelden
U ontvangt dit bericht omdat u met  bent aangemeld voor onze nieuwsbrief. Wilt u geen berichten meer van ons ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.